Hösten 2023

18/10 Norrköping, Flygeln

19/10 Karlskrona, Konserthusteatern

20/10 Ystad, Teater

21/10 Lund, Stadsteater

22/10 Växjö, Konserthus

25/10 Skövde, Stadsteater

26/10 Jönköping, Spira

27/10 Varberg, Nöjeshallen

28/10 Uddevalla, Östraboteatern

29/10 Askersund, Sjöängen

1/11 Falun, Tio14

2/11 Karlstad, Scalateatern

3/11 Västerås, Västerås Kongress

4/11 Örebro, Hjalmarbergman teatern

5/11 Stockholm, Rival


Från Orsa Till Nashville

KALLE MORAEUS, LINDA VARG & DOUG SEEGERS

 

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder. 

 

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. 

 

Efter tidigare succéer och den efterfrågan som finns så är det nu klart att det blir en fortsättning till hösten 2023.. Denna gång har Kalle och Doug bjudit med sig Linda Varg som en av huvudartisterna!

 

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Linda och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

 

Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville” från skogarna i Dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

 

Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”.

 

Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.

Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Linda. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, western swing och gospel.

 

 

Linda Varg - Linda Varg är artist och låtskrivare, född och uppväxt i Avesta Dalarna men sedan 5 år tillbaka bosatt i Halmstad. 

Hon började skriva musik 2006 men hennes artistkarriär startade redan några år tidigare:

2002 vann hon talangtävlingen Popstars på Kanal 5 och gruppen Supernatural bildades. 

Efter Supernatural-tiden tog Linda en paus och jobbade bl.a som musikalartist i musikalen Chicago på Danmarks största musikalteater ”Det ny teater”. 

2010 var hon en av finalisterna i Idol och kort därefter började hon samarbeta med producenten Chris Rehn (Takida,Stiftelsen) och de två första singlarna Russian Roulette och Idiot knep 1:a plats på iTunes Rock. 

Hon turnerar flitigt, och har turnerat både i Sverige och Tyskland, och just nu är hon ute på en akustisk Sverigeturné. 

Linda är signad på skivbolaget Fifthislandmusic/Sony Music och i maj släpper Linda sitt debutalbum "In the end". 

Lennie Norman – Gubbvarning Live 2.0


Efter över 100 föreställningar med Gubbvarning live och succé över hela landet så är han nu tillbaka! Lennie Norman är nu aktuell med en helt ny humor föreställning där han fortsätter att skärskåda tiden vi lever i och tar tempen på samtiden.

Föreställningen bygger vidare på böckerna och tidigare humorshowen Gubbvarning live, böcker som sålts i över 70.000 exemplar och en show som setts av över 30.000 människor!Publiken kan förvänta sig enpersonlig,vass och galet rolig föreställning med en av våra allra mest kända och hyllade stand up komiker.


Eller som UNT beskrev det – Showen är ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!

Argare,bittrare men också med underbar självdistans så kommer Lennie Norman bjuda publiken in ien gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Publiken kommer att få sig en rejäl omgång med humor, vi kan helt enkelt utlova en Stand Up show av allra högsta klass!


11/10 Mariehamn, Alandica

12/10 Hudiksvall, Kulturhuset

13/10 Söderhamn, Teater

14/10 Östersund, Storsjöteatern

15/10 Sundsvall, Teater

24/10 Stockholm, Intiman

25/10 Eskilstuna, Teater

29/10 Örebro, Hjalmarbergman

7/11 Göteborg, Lorensbergsteatern

8/11 Trollhättan, Kulturhuset

9/11 Jönköping, Teater

10/11 Motala, Folketshus

11/11 Västerås, Kongress

Publikens röster


5 stjärnor och topprecenserad av publiken på ticketmaster!


”Helt klart det bästa jag sett/hört på mycket länge. Man känner igen sig och sina nära och kära men ändå lyckas Lennie ha massor av nytänkande!”


”Det var inte ens sekunder som inte var roliga, helt fantastiskt!”


”Vi tyckte att det var jättebra! Vi skrattade i stort sett oavbrutet i 90 minuter.”


”Tack Lennie, du gjorde vår familjekväll fantastisk.”


Pressens röster


Lennie Norman är som ett fint vin som blir bättre med åren”

NSD


”En och en halv timme. Bara en man och en mikrofon. Det är imponerande.”

NORRKÖPINGS TIDNINGAR


”Plötsligt ligger Lennie Norman steget före oss i publiken. Han briljerar. Skratten blir hjärtliga och applåderna spontana och långa.”

NT


”Lennie Norman är charmig med mycket bus i blicken och snackar lätt och ledigt. Det gör aftonen väldigt trivsam”

YSTAD ALLEHANDA


”Ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!

UNT

Hösten 2023

13/9 Växjö, Teater FÅTAL

14/9 Ystad, Teater SLUTSÅLT

15/9 Malmö, Palladium SLUTSÅLT

16/9 Kristianstad, Kulturkvarteret SLUTSÅLT

17/9 Jönköping, Teater SLUTSÅLT

20/9 Luleå, Kulturens hus SLUTSÅLT

21/9 Skellefteå, Nordanå FÅTAL

22/9 Umeå, Väven scenen FÅTAL

23/9 Sundsvall, Teatern FÅTAL

24/9 Östersund, Storsjöteatern SLUTSÅLT

1/11 Stockholm, Rival FÅTAL

2/11 Enköping, Joar Blå

3/11 Falun, Tio14

Falun - I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan


Våren 2024


1/2 Vara, Konserthus

2/2 Halmstad, Teater

3/2 Värnamo, Gummifabriken

7/2 Varberg, Nöjeshallen

8/2 Helsingborg, Stadsteatern

11/2 Lund, Stadsteater

Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius.

med Guran, Nyberg & Nord


Nu är det klart! Vännernas hyllning till sin vän Björn Afzelius kommer under 2023 fortsätta turnera runt om i vårt land.

 Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  


Bakom initiativet till ” Sånger till friheten” står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

”Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. ” Sånger till friheten” är en naturlig och självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.”


På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.


Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.


Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.


Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

Hösten 2023

10/11 Värnamo, Gummifabriken

11/11 Nyköping, Teater

WOMEN OF COUNTRY


Alexzandra Wickman & The Wildwodd Dreamers Band


En av Sveriges mest lysande countrystjärnor Alexzandra Wickman beger sig i höst ut på sin första egna turné "Women of Country". Alexzandra debuterade i Melodifestivalen 2018 och presenterade sig även för hela svenska folket som expertcoach i "Stjärnornas Stjärna”. Hon har sedan dess medverkat otaliga gånger i både Nyhetsmorgon, Bingolotto och SVT Go'kväll med sina egna låtar. Med sin story telling och sitt drömska sound har Alexzandra på kort tid blivit en av Sveriges främsta countrystjärnor. Till turnén "Women of Country" har Alexzandra Wickman med sig sitt femmannaband med Sveriges främsta countrymusiker där de stora kvinnliga countrystjärnorna kommer att hyllas med några av världens största och främsta countrylåtar! Förbered er på en sprakande varm och glittrande helkväll med fantastiska tolkningar av bland andra Dolly Parton, Shania Twain, Faith Hill och mycket mer som får publiken att drömma sig bort till Nashvilles fantastiska värld. Turnépremiär blir det i Värnamo den 10 november, några av bandmedlemmarnas hemstad och sedan Alexzandras hemstad Nyköping den 11 november.


Alexzandra Wickman har under senare år medverkat i ett flertal TV och radioproduktioner i SVT, TV4, Sveriges Radio, samt Sveriges nya

countryradiostation Go Country. Under 2022 var hon en avhuvudartisterna i succén ”Från Orsa till Nashville” där hon turnerade tillsammans med Kalle Moraeus och Doug Seegers. Med sin story telling och sitt drömska sound har Alexzandra kommit att bli en av

våra största countrystjärnor. Countrymusiken trollband henne som liten när hon lyssnade på LP skivor med country- och bluegrassmusik

och hon somnade varje kväll till tonerna av mandolin och banjo. Hon är utbildad vid The Royal College Of Music i Stockholm, samt praktisk utbildning i Nashville, där hon varit ett flertal gånger och spelat in sin musik med några av de främsta producenter och musiker som Nashville har att erbjuda.


The Wildwood Dreamers Band består av:

Johan Borgh: Electric Guitar, Slide Guitar, Pedal Steel

Julius Bogren: Acoustic Guitar, Banjo, Mandolin, Pedal Steel, Dobro

Manfred Hulebo: Keys

Jonas Lindberg: Bass

Karl-Johan Wigander: Drums

Hösten 2023

29/11 Karlstad, Scalateatern

30/11 Ljungkile, Åh kyrka

1/12 Gbg, Oscar fredriks kyrka

2/12 Gbg, Oscar fredriks kyrka

3/12 Jönköping, Kulturhuset spira

6/12 Uddevalla, Östraboteatern

7/12 Borås, Gustav adolfs kyrka

8/12 Ystad, Teater

9/12 Växjö, Teater

10/12 Malmö, St johannes Kyrka

13/12 Kungsbacka, Teatern

14/12 Värnamo, Gummifabriken

15/12 Kristianstad, Teater

16/12 Kristianstad, Teater

17/12 Helsingborg, Gustav adolfs kyrka

20/12 Örebro, Hjalmarbergman

21/12 Stockholm, Vasateatern

22/12 Stockholm, Vasateatern


Gunilla Backman gästar Göteborg & Stockholm

Traditionen och publiksuccén fortsätter!

EN STILLA JUL med ANDERS EKBORG ger sig ut på stor Sverigeturné 2023

 

En stilla Jul, är en konserttradition sedan 2010 som föddes av och med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare.  Anders Ekborg är nu återigen aktuell med succén EN STILLA JUL.  

Tillsammans med de fantastiska musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Gustaf Henriksson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur och Anders Ekborg med oss in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag i Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

 

EN STILLA jul har för många blivit en tradition och ett måste i juletid, har du inte besökt konserten så tycker vi verkligen att du ska ta chansen att göra det! Det kommer bli magiska decemberkvällar runt om i vårt vackra vinterland.

I Juletid firar 20 års jubileum! – Gäst Tommy Nilsson


Nu har det gått 20 år sen ”I Juletid” hade sin första konsert i Hjärnarps Kyrka. Sen dess så har vi besökt oändligt många kyrkor och konserthus runt om i hela Sverige. I juletid har för många blivit en tradition och med åren så har publiken blivit mer som våra vänner som man träffar en gång om året. Ni är många som år efter år återkommer vilket vi såklart är väldigt tacksamma för, utan publiken så hade vi inte kunnat hålla på i 20 år!


När vi nu i juletid ger oss ut i vårt vackra vinterland igen så har vi med en artist som vi så länge har haft en önskan om att få ha med. Bättre tillfälle än när vi fyller 20 år finns inte, så varmt välkommen säger vi till fantastiska Tommy Nilsson som med sin röst inte kommer lämna någon oberörd.


Tommy Nilsson behöver egentligen ingen närmare presentation. Med hans artisteri och sångröst så har han berört oss svenskar i generationer och med låtar som En dag, Allt som jag känner, Dina färger var blå och Öppna din dörr så har han blivit en av våra mest folkkära artister. Vi är så glada för att Tommy är med oss i år och vi hoppas vi ska kunna ge publiken lite ljus, värme och glädje i decembermörkret. På många orter precis som innan så kommer även lokala kyrkokörer medverka.

 

Varmt Välkomna!

Marcos Ubeda & Magnus Johansson

Hösten 2023

11/11 Förslöv, Förslövs kyrka 15.00

11/11 Förslöv, Förslövs kyrka 19.00

12/11 Vittsjö, Verums kyrka

13/11 Trelleborg, S:t Nicolai kyrka

14/11 Borrby, Borrby kyrka

15/11 Hörby, Södra Rörums kyrka

16/11 Fleninge, Fleninge kyrka

17/11 Hjärnarp, Hjärnarp kyrka

18/11 Laholm, Ränneslövs kyrka

19/11 Åstorp, Kulturhuset björnen

20/11 Asmundtorp, Asmundtorps kyrka

21/11 Eslöv, Eslövs kyrka

22/11 Hässleholm, Kulturhuset

23/11 Höganäs, Höganäs församling

24/11 Kinna, Kinna kyrka

25/11 Mörrum, Mörrums kyrka

26/11 Göteborg, Annedalskyrkan

29/11 Västra karaby, Västra karaby kyrka

30/11 Gnosjö, Gnösjö missionskyrka

1/12 Falkenberg, Vinbergs kyrka 16.00

1/12 Falkenberg, Vinbergs kyrka 19.30

2/12 Malmbäck, Malmbäck kyrka

3/12 Ulricehamn, Stenbocksskolans aula

6/12 Kungsäter, Kungsäter kyrka

7/12 Tanumshede, Kville kyrka

8/12 Marstrand, Havshotellet

9/12 Kisa, Kisa kyrka

10/12 Vrigstad, Vrigstads kyrka

11/12 Eksjö, Höreda kyrka

12/12 Linköping, Equmeniakyrkan

13/12 Skänninge, Vårfrukyrkan

14/12 Vimmerby, Vimmerby kyrka

15/12 Grängesberg, Cassels

16/12 Kungsgården, Ovansjö kyrka

17/12 Vara, Konserthus

18/12 Mariestad, Ullervads kyrka

19/12 Nora, Nora kyrka

20/12 Hällefors, Hällefors kyrka

21/12 Sorunda, Sorunda kyrka

22/12 Norrtälje, Norrtälje kyrka

Vrigstad kyrka säljs på Hemköp i Vrigstad en månad innan konserten, från den 13/11

Kronérs XMAS

2 rätters Julmiddag inspirerat av havet


Varmt välkomna till Nösunds Havshotell och Kronérs X-Mas. Lasse Kronér besöker i år Nösunds Havshotell med sin hyllade dinnershow. Det blir en kväll där Lasse tar med gästerna på en musikalisk resa ackompanjerad av Per Hovensjö. Publiken kan förvänta sig en kväll fylld av god julmat, musik, gemenskap, sång och en stor portion av humor.

7, 8 & 9 December

WE BELIEVE IN EVENTS

AND CONCERTS

MT Live AB är ett event bolag med inriktning på live musik och turnéproduktion.  Vi arbetar med turnéer och shower runt om i hela Sverige.


Vi är en helhetslösning för våra uppdragsgivare, vi ordnar allt inom ljud, ljus, tekniker, arenabokning, planering, turnéledare, marknadsföring, pr, biljetthantering mm. Vi använder oss av professionella samarbetspartners med stor erfarenhet i branschen.


Den största delen i verksamheten är egna produktioner men vi jobbar också på konsultbasis för andra aktörer inom nöjesindustrin.