Våren 2023  

4/3 Uddevalla, Östraboteatern

5/3 Vara, Konserthus FÅTAL

8/3 Stockholm, Rival FÅTAL

9/3 Gävle, Teater FÅTAL

10/3 Eskilstuna, Lokomotivet

15/3 Lund, Stadsteater

16/3 Ystad, Teater FÅTAL

17/3 Kristianstad, Kulturkvarteret FÅTAL

18/3 Varberg, Nöjeshallen FÅTAL

19/3 Örebro, Hjalmarbergman teatern

QUEENS 

 

EN STORSLAGEN SHOW MED DE STÖRSTA HITSEN AV QUEEN!

 

Lagom till 50-årsjubiléet av inspelningen av gruppen Queens legendariska debutskiva har det nu blivit dags att på ett helt nytt sätt hylla den legendariska gruppen. 

 

Bandets låtskatt behöver ingen närmare presentation och oändliga är akterna och showerna som med den oefterhärmliga musiken i centrum fortsatt med att sprida bandets musik och anda. 

 

Att hitta en frontperson värdig att axla manteln efter den legendariske Freddie Mercury är ingen enkel uppgift och vi har därför valt att med musiken i fokus istället tolka den med 4 fantastiska sångerskor. 

 

I den 100 minuter långa showen tar våra ”drottningar” sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till oanade höjder. Från de mest smäktande balladerna till hitsen som garanterar handklapp och spontandans såväl som allsång. 

 

Välkommen att uppleva Queen på ett helt nytt sätt! 

Detta är nästa nivå, detta är QUEENS! 

 

Medverkande 

Nina Söderquist 

Anna Sahlene 

Anna-Mia Bonde 

Karin Funk 

Kapellmästare Martin Olsson med liveband 

 

 

Nina Söderquist

Slog igenom för den breda massan med vinsten i tv-serien West End Star där hon vann en huvudroll på Londons West End. Med många hundra gig i ryggen, rockturnéer med bl.a. Kee Marcello, gästspel i just Queen-shower med Peter Johansson, medverkande i melodifestivalen och otaliga showproduktioner, har Nina välförtjänt fått smeknamnet Sveriges Rockdrottning.

 

Anna Sahlene

Många år efter sin debut som ”Anna” i ”Alla vi barn i Bullerbyn” har Anna hållit sig kvar som en uppskattad och folkkär artist. Senast i år tog hon sig till final i Estlands melodifestival, samma land hon tävlade för i Eurovision när hon fick sitt internationella genombrott med låten ”Runaway” 2002. Förutom sina hits från både svenska, norska och Estninska melodifestivalen är Anna också en flitigt anlitad röstskådespelare.

 

Anna-Mia Bonde

Kreativ producent för Queens

Multifacetterad sångerska med över 30 års erfarenhet av show, turnéer, musikal och TV. 

Sjungit med och bakom de flesta namnkunniga i landet samt porträtterat Anni-Frid från ABBA över hela världen och tvåfaldigt grammisnominerad ihop med rockpionjärerna ”The Nightflight Orchestra”.  

 

Karin Funk

Utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, har Karin gjort flera framträdande roller i musikaler som Chess, Häxorna i Eastwick och

The Phantom of the opera. Med sin bredd som sångerska, konferencier, producent och kreatör har hon också anlitats för otaliga events och showproduktioner runt hela världen! 

Våren 2023

2/3 Uddevalla, Östraboteatern

3/3 Falköping, Stadsteatern

4/3 Lidköping, De La Garidie Aulan 

5/3 Kungsbacka, Teater

9/3 Göteborg, Lorensberg Teatern

10/3 Varberg, Nöjeshallen

11/3 Alingsås, Alströmmerteatern

12/3 Vara, Konserthus

14/3 Lund, Stadsteatern

15/3 Kristianstad, Teater

16/3 Västervik, Bryggaren

17/3 Ystad, Teater

18/3 Karlshamn, Stadsteatern

19/3 Helsingborg, Stadsteatern

31/3 Enköping, Joar Blå

1/4 Köping, Forum

2/4 Ludvika, Folkets hus

5/4 Stockholm, Intiman


Lennie Norman – Gubbvarning Live 2.0

 

Efter över 100 föreställningar med Gubbvarning live och succé över hela landet så är han nu tillbaka!  Lennie Norman är nu aktuell med en helt ny humor föreställning där han fortsätter att skärskåda tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. 

Föreställningen bygger vidare på böckerna och tidigare humorshowen Gubbvarning live, böcker som sålts i över 70.000 exemplar och en show som setts av över 30.000 människor!

 Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning med en av våra allra mest kända och hyllade stand up komiker.

Eller som UNT beskrev det – Showen är ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!

Argare, bittrare men också med underbar självdistans så kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Publiken kommer att få sig en rejäl omgång med humor, vi kan helt enkelt utlova en Stand Up show av allra högsta klass!

LENNIE NORMAN, musiker och legendarisk ståuppare, gör sig nu äntligen redo att möta publiken igen i den helt nyskrivna föreställningen Gubbvarning 2.0! Gubbvarning live blev hyllad både i press och av publiken.

 

Publikens röster

5 stjärnor och topprecenserad av publiken på ticketmaster!

 

”Helt klart det bästa jag sett/hört på mycket länge. Man känner igen sig och sina nära och kära men ändå lyckas Lennie ha massor av nytänkande!”

 

”Det var inte ens sekunder som inte var roliga, helt fantastiskt!”

 

Pressens röster

 

”Lennie Norman är som ett fint vin som blir bättre med åren” – NSD

 

”  En och en halv timme. Bara en man och en mikrofon. Det är imponerande.”

NORRKÖPINGS TIDNINGAR

 

” Plötsligt ligger Lennie Norman steget före oss i publiken. Han briljerar. Skratten blir hjärtliga och applåderna spontana och långa.”

NT

 

”Lennie Norman är charmig med mycket bus i blicken och snackar lätt och ledigt. Det gör aftonen väldigt trivsam”

YSTAD ALLEHANDA

 

Ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!

UNT


Våren 2023

8/3 Hässleholm, Kulturhus FÅTAL

9/3 Kristianstad, Kulturkvarteret FÅTAL

10/3 Ystad, Teater FÅTAL

11/3 Malmö, Slagthuset

12/3 Borås, Åhaga

15/3 Halmstad, Teater

16/3 Värnamo, Gummifabriken FÅTAL

17/3 Kungsbacka, Teater FÅTAL

18/3 Alingsås, Alströmmer Teater

19/3 Lidköping, De La Gardiegymnasiet

23/3 Luleå, Kulturhuset

24/3 Skellefteå, Nordanå

25/3 Härnösand, Teater

26/3 Östersund, Storsjöteatern EXTRA

26/3 Östersund, Storsjöteatern SLUTSÅLD

29/3 Grengesberg, Cassels

30/3 Eskilstuna, Teater

31/3 Gävle, Konserthus

1/4 Nyköping, Culturum

2/4 Stockholm, Rival


Från Orsa Till Nashville - Kalle Moraeus, Frida Öhrn & Doug Seegers

 

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder. 

 

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.  

 

I våras åkte man ut på turné och det blev succé! Nu är det dags igen och denna gång med Frida Öhrn som en av huvudartisterna!

 

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Frida och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

 

Men publiken kommer även att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville”, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

 

Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”. Kalles stora intresse för countryn uppstod när han besökte Nashville och blev förälskad i den mytomspunna och musikaliska staden i Tennessee.

 

Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.

Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Frida. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, westernswing och gospel.

 

Frida Öhrn – Frida Öhrn har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med

sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla.

Kanske är det just därför låten “Release Me” av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit över hela världen.

Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik tillsammans med hennes band Cookies n Beans, men även solo i Melodifestivalen 2019 med låten We are one.  Vi har hört hennes singlar spelas flitigt på radion 2021–2022

Under åren har hon även samarbetat med bland andra, Peter Jöback och Bo Sundström 

 

Att Frida nu är med i showen från Orsa till Nashville är egentligen helt naturligt.

Kalle och Frida har känt varandra länge och mer än en gång har deras musikaliska vägar möts. Även Doug och Frida har träffats under årens lopp på olika country och bluegrassfestivaler runt om i Sverige.

Tillsammans med Cookies n Beans har hon både spelat och skrivit i Nashville. Dom har delat scen med storheter som Kris Kristoffersson och Rosanne Cash. Hennes egna favoriter är Dolly Parton, Emylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch för att nämna några. Med gitarren och munspelen i högsta hugg kommer vi att få höra Frida sjunga hjärtat ur sig tillsammans med Kalle och Doug när dom dyker ner i den enorma låtskatten som kallas Country.

Håll till godo!

 

Medverkande:

 

Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol

Doug Seggers, Sång, gitarr

Frida Örn, Sång, gitarr

Kapellmästare: Johan Granström Bas med femmanna band.

WE BELIEVE IN EVENTS

AND CONCERTS

MT Live AB är ett event bolag med inriktning på live musik och turnéproduktion.  Vi arbetar med turnéer och shower runt om i hela Sverige.


Vi är en helhetslösning för våra uppdragsgivare, vi ordnar allt inom ljud, ljus, tekniker, arenabokning, planering, turnéledare, marknadsföring, pr, biljetthantering mm. Vi använder oss av professionella samarbetspartners med stor erfarenhet i branschen.


Den största delen i verksamheten är egna produktioner men vi jobbar också på konsultbasis för andra aktörer inom nöjesindustrin.