Våren 2023

2/3 Uddevalla, Östraboteatern

3/3 Falköping, Stadsteatern

4/3 Lidköping, De La Garidie Aulan 

5/3 Kungsbacka, Teater

9/3 Göteborg, Lorensberg Teatern

10/3 Varberg, Nöjeshallen

11/3 Alingsås, Alströmmerteatern

12/3 Vara, Konserthus

14/3 Lund, Stadsteatern

15/3 Kristianstad, Teater

16/3 Västervik, Bryggaren

17/3 Ystad, Teater

19/3 Helsingborg, Stadsteatern

31/3 Enköping, Joar Blå

1/4 Köping, Forum

2/4 Ludvika, Folkets hus

5/4 Stockholm, Intiman


Lennie Norman – Gubbvarning Live 2.0

 

Efter över 100 föreställningar med Gubbvarning live och succé över hela landet så är han nu tillbaka!  Lennie Norman är nu aktuell med en helt ny humor föreställning där han fortsätter att skärskåda tiden vi lever i och tar tempen på samtiden. 

Föreställningen bygger vidare på böckerna och tidigare humorshowen Gubbvarning live, böcker som sålts i över 70.000 exemplar och en show som setts av över 30.000 människor!

 Publiken kan förvänta sig en personlig, vass och galet rolig föreställning med en av våra allra mest kända och hyllade stand up komiker.

Eller som UNT beskrev det – Showen är ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!

Argare, bittrare men också med underbar självdistans så kommer Lennie Norman bjuda publiken in i en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Publiken kommer att få sig en rejäl omgång med humor, vi kan helt enkelt utlova en Stand Up show av allra högsta klass!

LENNIE NORMAN, musiker och legendarisk ståuppare, gör sig nu äntligen redo att möta publiken igen i den helt nyskrivna föreställningen Gubbvarning 2.0! Gubbvarning live blev hyllad både i press och av publiken.

 

Publikens röster

5 stjärnor och topprecenserad av publiken på ticketmaster!

 

”Helt klart det bästa jag sett/hört på mycket länge. Man känner igen sig och sina nära och kära men ändå lyckas Lennie ha massor av nytänkande!”

 

”Det var inte ens sekunder som inte var roliga, helt fantastiskt!”

 

Pressens röster

 

”Lennie Norman är som ett fint vin som blir bättre med åren” – NSD

 

”  En och en halv timme. Bara en man och en mikrofon. Det är imponerande.”

NORRKÖPINGS TIDNINGAR

 

” Plötsligt ligger Lennie Norman steget före oss i publiken. Han briljerar. Skratten blir hjärtliga och applåderna spontana och långa.”

NT

 

”Lennie Norman är charmig med mycket bus i blicken och snackar lätt och ledigt. Det gör aftonen väldigt trivsam”

YSTAD ALLEHANDA

 

Ett långfinger till åldersrasismen och en skrattfest som ger livsmod!

UNT


Våren 2023

8/3 Hässleholm, Kulturhus FÅTAL

9/3 Kristianstad, Kulturkvarteret FÅTAL

10/3 Ystad, Teater SLUTSÅLD

11/3 Malmö, Slagthuset

12/3 Borås, Åhaga

15/3 Halmstad, Teater

16/3 Värnamo, Gummifabriken FÅTAL

17/3 Kungsbacka, Teater FÅTAL

18/3 Alingsås, Alströmmer Teater

19/3 Lidköping, De La Gardiegymnasiet

23/3 Luleå, Kulturhuset

24/3 Skellefteå, Nordanå

25/3 Härnösand, Teater

26/3 Östersund, Storsjöteatern SLUTSÅLD

26/3 Östersund, Storsjöteatern SLUTSÅLD

29/3 Grengesberg, Cassels FÅTAL

30/3 Eskilstuna, Teater FÅTAL

31/3 Gävle, Konserthus

1/4 Nyköping, Culturum FÅTAL

2/4 Stockholm, Rival FÅTAL


Från Orsa Till Nashville

 

KALLE MORAEUS FRIDA ÖHRN DOUG SEEGERS

 

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder. 

 

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.  

 

I våras åkte man ut på turné och det blev succé! Nu är det dags igen och denna gång med Frida Öhrn som en av huvudartisterna!

 

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Emmylou Harris, Kris Kristoffersson med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Frida och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker. Publiken kommer även få höra låtar som koppången,  Relase me i nya kläder samt Doug Seegers hits..

 

Orsa till Nashville är en spännande musikalisk resa, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

 

Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”. Kalles stora intresse för countryn uppstod när han besökte Nashville och blev förälskad i den mytomspunna och musikaliska staden i Tennessee.

 

Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.

Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Frida. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, westernswing och gospel.

 

Frida Öhrn – Frida Öhrn har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med

sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla.

Kanske är det just därför låten “Release Me” av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit över hela världen.

Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik tillsammans med hennes band Cookies n Beans, men även solo i Melodifestivalen 2019 med låten We are one.  Vi har hört hennes singlar spelas flitigt på radion 2021–2022

Under åren har hon även samarbetat med bland andra, Peter Jöback och Bo Sundström 

 

Att Frida nu är med i showen från Orsa till Nashville är egentligen helt naturligt.

Kalle och Frida har känt varandra länge och mer än en gång har deras musikaliska vägar möts. Även Doug och Frida har träffats under årens lopp på olika country och bluegrassfestivaler runt om i Sverige.

Tillsammans med Cookies n Beans har hon både spelat och skrivit i Nashville. Dom har delat scen med storheter som Kris Kristoffersson och Rosanne Cash. Hennes egna favoriter är Dolly Parton, Emylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch för att nämna några. Med gitarren och munspelen i högsta hugg kommer vi att få höra Frida sjunga hjärtat ur sig tillsammans med Kalle och Doug när dom dyker ner i den enorma låtskatten som kallas Country.

Håll till godo!

 

Medverkande:

 

Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol

Doug Seggers, Sång, gitarr

Frida Örn, Sång, gitarr

Kapellmästare: Johan Granström Bas med femmanna band.


Hösten 2023

13/9 Växjö, Teater

14/9 Ystad, Teater

15/9 Malmö, Palladium

16/9 Kristianstad, Kulturkvarteret

17/9 Jönköping, Teater

20/9 Luleå, Kulturens hus

21/9 Skellefteå, Nordanå

22/9 Umeå, Väven scenen

23/9 Sundsvall, Teatern

24/9 Östersund, Storsjöteatern

1/11 Stockholm, Rival

2/11 Enköping, Joar Blå

3/11 Falun, Tio14

Falun - I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius.

med Guran, Nyberg & Nord


Nu är det klart! Vännernas hyllning till sin vän Björn Afzelius kommer under 2023 fortsätta turnera runt om i vårt land.

 Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  


Bakom initiativet till ” Sånger till friheten” står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

”Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. ” Sånger till friheten” är en naturlig och självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.”


På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.


Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.


Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.


Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

WE BELIEVE IN EVENTS

AND CONCERTS

MT Live AB är ett event bolag med inriktning på live musik och turnéproduktion.  Vi arbetar med turnéer och shower runt om i hela Sverige.


Vi är en helhetslösning för våra uppdragsgivare, vi ordnar allt inom ljud, ljus, tekniker, arenabokning, planering, turnéledare, marknadsföring, pr, biljetthantering mm. Vi använder oss av professionella samarbetspartners med stor erfarenhet i branschen.


Den största delen i verksamheten är egna produktioner men vi jobbar också på konsultbasis för andra aktörer inom nöjesindustrin.