Våren 2023

8/3 Hässleholm, Kulturhus FÅTAL

9/3 Kristianstad, Kulturkvarteret FÅTAL

10/3 Ystad, Teater SLUTSÅLD

11/3 Malmö, Slagthuset

12/3 Borås, Åhaga

15/3 Halmstad, Teater

16/3 Värnamo, Gummifabriken FÅTAL

17/3 Kungsbacka, Teater FÅTAL

18/3 Alingsås, Alströmmer Teater

19/3 Lidköping, De La Gardiegymnasiet

23/3 Luleå, Kulturhuset

24/3 Skellefteå, Nordanå

25/3 Härnösand, Teater

26/3 Östersund, Storsjöteatern SLUTSÅLD

26/3 Östersund, Storsjöteatern SLUTSÅLD

29/3 Grengesberg, Cassels FÅTAL

30/3 Eskilstuna, Teater FÅTAL

31/3 Gävle, Konserthus

1/4 Nyköping, Culturum FÅTAL

2/4 Stockholm, Rival FÅTAL

Från Orsa Till Nashville

 

KALLE MORAEUS FRIDA ÖHRN DOUG SEEGERS

 

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder. 

 

I Nashville föddes idén, som med tiden vuxit fram hos Kalle, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.  

 

I våras åkte man ut på turné och det blev succé! Nu är det dags igen och denna gång med Frida Öhrn som en av huvudartisterna!

 

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Emmylou Harris, Kris Kristoffersson med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Frida och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker. Publiken kommer även få höra låtar som koppången,  Relase me i nya kläder samt Doug Seegers hits..

 

Orsa till Nashville är en spännande musikalisk resa, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

 

Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”. Kalles stora intresse för countryn uppstod när han besökte Nashville och blev förälskad i den mytomspunna och musikaliska staden i Tennessee.

 

Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.

Doug Seegers bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Frida. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, westernswing och gospel.

 

Frida Öhrn – Frida Öhrn har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med

sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla.

Kanske är det just därför låten “Release Me” av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit över hela världen.

Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik tillsammans med hennes band Cookies n Beans, men även solo i Melodifestivalen 2019 med låten We are one.  Vi har hört hennes singlar spelas flitigt på radion 2021–2022

Under åren har hon även samarbetat med bland andra, Peter Jöback och Bo Sundström 

 

Att Frida nu är med i showen från Orsa till Nashville är egentligen helt naturligt.

Kalle och Frida har känt varandra länge och mer än en gång har deras musikaliska vägar möts. Även Doug och Frida har träffats under årens lopp på olika country och bluegrassfestivaler runt om i Sverige.

Tillsammans med Cookies n Beans har hon både spelat och skrivit i Nashville. Dom har delat scen med storheter som Kris Kristoffersson och Rosanne Cash. Hennes egna favoriter är Dolly Parton, Emylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch för att nämna några. Med gitarren och munspelen i högsta hugg kommer vi att få höra Frida sjunga hjärtat ur sig tillsammans med Kalle och Doug när dom dyker ner i den enorma låtskatten som kallas Country.

Håll till godo!

 

Medverkande:

 

Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol

Doug Seggers, Sång, gitarr

Frida Örn, Sång, gitarr

Kapellmästare: Johan Granström Bas med femmanna band.

 

WE BELIEVE IN EVENTS

AND CONCERTS

MT Live AB är ett event bolag med inriktning på live musik och turnéproduktion.  Vi arbetar med turnéer och shower runt om i hela Sverige.


Vi är en helhetslösning för våra uppdragsgivare, vi ordnar allt inom ljud, ljus, tekniker, arenabokning, planering, turnéledare, marknadsföring, pr, biljetthantering mm. Vi använder oss av professionella samarbetspartners med stor erfarenhet i branschen.


Den största delen i verksamheten är egna produktioner men vi jobbar också på konsultbasis för andra aktörer inom nöjesindustrin.