VÅREN 2019

Babblarna Andra Musikalen - Bibbel Babbel Bubbel


Dundersuccén med första musikalen och 431 spelade föreställningar får en uppföljare!


En färgglad, bubblig, interaktiv, svängig och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans.


Ni får träffa Babba som inte alls vill gå och lägga sig. Tillsammans med robotflickan Klonk vill Babba bygga en koja som de alla ska sova över i. Men Vovvo är busig och väcker Babblarna hela tiden… Barnen i publiken får dansa och sjunga med till både nya och gamla låtar; ”Bibbel Babbel Bubbel”, ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första Låten” och många, många fler.


23/2 Uddevalla, Östraboteatern 11.00 EXTRA

23/2 Uddevalla, Östraboteatern 14.00

19/4 Västerås, Konserthus 11.00 EXTRA

19/4 Västerås, Konserthus 14.00

20/4 Linköping, Konsert & Kongress 11.00 EXTRA

20/4 Linköping, Konsert & Kongress 14.00

21/4 Norrköping, Louis de geer 14.00

22/4 Örebro, Conventum 14.00

13/3 Ljungaverk, Teatersalongen

15/3 Övik, Folkan Teater

16/3 Hudiksvall, Kulturhuset Glada Hudik

17/3 Bollnäs, Kulturhus

”När Rocken kom till Sveg” Part 2


När rocken kom till Sveg blev ett begrepp i hela landet 2013 efter att dokumentärfilmen med samma namn visades på Sveriges Television.


Över en miljon människor såg filmen vilket gjorde att musikern och artisten Kingen kunde turnera med en liveföreställning 2014 genom Riksteatern.

Med nittio föreställningar blev detta Riksteaterns mest sålda produktion någonsin i deras historia.


Kingen tog publiken med på en musikalisk resa genom 1950-60 och 70-talet och allt berättades genom ett landsbygdsperspektiv.

Den kulturella krocken som uppstod på 1950-talet när Rock`n`rollen och den amerikanska tonårskulturen drabbade den svenska landsbygden belystes av Kingen och hans band genom historieberättande och svängig musik.

”That´s All Right”


En mäktig hyllning till 50 & 60 talet!

Varmt välkomna till en mäktig hyllning tillägnad 50 och 60 talets största legender och ikoner.  Elvis, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Chuck Berry, Beach Boys, Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, Fats Domino är några av de som tolkas i denna hyllade föreställning.

På scen möter ni Kingen Karlsson som sist han turnerade gjorde stor succé med sin kritikerhyllade show ”När rocken kom till Sveg” , showen spelades för fullsatta hus i ca 90 städer och orter runt om i hela Sverige. Turnén baserades på SVT:s dokumentär med samma namn och sågs av över 1 miljon människor.  Kingen har vi också sett i en av huvudrollerna i Stora och små män, han har haft roller i Juloratoriet och tv serien St Michael och syns i många tv - program som Så ska det låta, Doobidoo och Allsång på Skansen. Kingen var också en av medlemmarna i legendariska The Boppers.


BeatUs består av stommen till Robert Wells Rhapsody in rock orkester, killarna har turnerat med Robert Wells i över 25 år och spelat och kompat världsartister som Lionel Riche, Michael Bolton och Ronan Keating för att nämna några. Beat Us är från början ett Beatles band som blivit hyllade för sina tolkningar av Beatles. I ”That´s all right” breddar dom sig och bjuder publiken på en show där dom får kliva fram i rampljuset och visa vilka fantastiska musiker och sångare de är.


Så spänn fast er och förbered er på en magisk kväll där några av de största ikonerna i pop- och rock musikens historia kommer hyllas och tolkas i denna underbart härliga show som fullständigt tokhyllas av såväl media som publik.

 

6/3 Vara, Konserthus

7/3 Växjö, Teater

9/3 Örebro, Hjalmarbergmanteatern

10/3 Stockholm, Intiman


Lennie Norman – Gubbvarning Live!

Lennie Norman – Gubbvarning Live!


Det var 27 år sen sist han gjorde en egen Stand Up show! Nu är det äntligen dags för komikens fader, legendaren och en av Sveriges mest erfarna och populära komiker Lennie Norman att ge sig ut på en rikstäckande turné med föreställningen Gubbvarning Live. Föreställningen bygger vidare på böckerna med samma namn och som sålts i över 70.000 exemplar.

 


2/3 Östersund, Gamla teatern

3/3 Stockholm, Intiman

6/3 Växjö, Teater

8/3 Falköping, Stadsteater

9/3 Degerfors, Folkets hus

14/3 Nynäshamn, Vågen Folkets hus

15/3 Åland, Alandica

16/3 Enköping, Joar blå

17/3 Norrköping, Louisdegeer

18/3 Uppsala, Reginateatern Extra 17.00 & 19.30

20/3 Lerum, Dergårdsteatern

21/3 Alingsås, Palladium

22/3 Borås, Sagateatern

23/3 Kungsbacka, Teater

24/3 Uddevalla, Östraboteatern

31/3 Stockholm, Intiman


Sånger till friheten - En hyllning till Björn Afzelius

20/2 Jönköping, Teater

21/2 Växjö, Teater

22/2 Ystad, Teater

23/2 Lund, Stadsteater

24/2 Halmstad, Figarosalen

27/2 Stockholm, Intiman

28/2 Norrköping, Flygeln

1/3 Värnamo, Gummifabriken

2/3 Kristianstad, Kulturkvarteret


Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer.  Björns minne kommer under 2019 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. 

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.

På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.


RECENSIONER


”De har glimten i ögat konstant, och är naturligtvis oerhört skickliga musiker.”


Göteborgs posten


”Tillsammans åstadkommer de en värdig hyllning till Afzelius.”


Norra Skåne


”Insikten om hur öppet och utan omskrivningar han sjöng om sin egen bakgrund, om hålen och smärtan i sitt eget liv slår mig”.


Nils Hansson DN


Jack Vreeswijk


Jack Vreeswijk är låtskrivaren, textförfattaren och kompositören med fyra rosade fullängdsalbum på meritlistan. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister – Cornelis Vreeswijk.

Med sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt, har Jack etablerat sig som en av landets mest uppskattade artister. Han har tilldelats flera utmärkelser och prisbelönats med såväl Cornelis Vreeswijk-stipendiet som Fred Åkerström-stipendiet. Jack var under 2017 & 2018 ute på en bejublad och slutsåld konserthus turné med Cajsastina Åkerström, nu är han tillbaks i Göteborg och denna gång på Stora Teatern, en av Sveriges vackraste konsertarenor.

”Vreeswijk sjunger Vreeswijk” är konsertnamnet där det bästa från far och son framförs med tillhörande berättelser bakom låtarna. Det bjuds på en resa i tiden och man kan förvänta sig nostalgi blandat med nymodigheter.16/4 Göteborg, Stora Teatern


MT Live AB är ett event bolag med inriktning på live musik och turnéproduktion.  Vi arbetar med turnéer och shower runt om i hela Sverige.


Vi är en helhetslösning för våra uppdragsgivare, vi ordnar allt inom ljud, ljus, tekniker, arenabokning, planering, turnéledare, marknadsföring, pr, biljetthantering mm. Vi använder oss av professionella samarbetspartners med stor erfarenhet i branschen.


Den största delen i verksamheten är egna produktioner men vi jobbar också på konsultbasis för andra aktörer inom nöjesindustrin.


WE BELIEVE IN EVENTS

AND CONCERTS